ŽALOSTEN KONEC PROJEKTA GARDEN BRIDGE

0
334
ogledov
Garden Bridge Render

Leta 2014 se je v medijih prvič pojavil angleški projekt Garden Bridge. Tako imenovani »vrt na mostu« je bil samega začetka deležen precejšnje pozornosti, tako pozitivne kot negativne. Tri leta in 37 milijonov funtov kasneje je očitno dočakal svoj žalostni konec.

Angleški High Line

Mediji so od začetka projekta Garden Bridge tega primerjali z izredno uspešno ameriško iniciativo High Line, vendar je bilo s časom vse bolj opazno, da se projekta močno razlikujeta.

Ameriški High Line je bil zasnovan z namenom dvigovanja javnega zavedanja in zbiranja sredstev za obnovo in vzdrževanje javnega parka imenovanega High Line, za katerega je mestu New York primanjkovalo sredstev. Zahvaljujoč veliki podpori prebivalcev mesta in drugih davkoplačevalcev je bil park do danes spremenjen v eno najbolj priljubljenih mestnih zbirališč.

Kljub temu, da je tudi angleška organizacija The Garden Bridge Project ali Bridge, ki je stala za zbiranjem sredstev za projekt Garden Bridge, upala na finančno podporo različnih inštitucij in davkoplačevalcev, se je ta precej razlikovala od ameriške različice. V angleškem primeru namreč ni šlo za obnovo zapuščenega kotička mesta, temveč za zasnovo »zelenega mostu«, ki bi povezoval dva izmed najbolj prestižnih delov Londona.

Zelene površine kar na mostu

Ideja dodatnih zelenih površin na mostu je bila sprva sprejeta z velikim navdušenjem. Unikatni most je plod dela ekipe Arup, Thomasa Heatherwicka in njegovega studia, v sodelovanju s številnimi drugimi organizacijami (na primer društvom Royal Horticultural Society, ki je sodelovalo z nasveti o sistemih zalivanja in o izbiri primerne zemlje za rastline). Javnost je projekt spoznala na londonskem natečaju, na katerem so se zbirale ideje za povečanje dostopnosti predelov Londona za pešce.

Po mnenju večine je Garden Bridge upravičeno osvojil prvo mesto omenjenega natečaja. V medijih se je pogosto pisalo tudi o tem, da bi lahko tovrstni zeleni mostovi močno spremenili način gradnje mest in na unikaten način zadovoljili vedno večje povpraševanje po zelenih površinah, ki jih v velikih mestih običajno primanjkuje.

Garden Bridge
Garden Bridge London; originalne skice, last podjetja Heatherwick Studio

S svojimi 367 metri dolžine in okoli 5800 kvadratnimi metri površine, na dobri polovici katere bi uspevala najrazličnejša drevesa, grmičevje in cvetlice, bi Garden Bridge zagotovo ponudil ogromno novih zelenih površin za aktivno preživljanje prostega časa in druženje.

Kje se je zalomilo?

Realizacija projekta Garden Bridge, za katerega bi morali Londončani po prvotnih ocenah odšteti okoli 150 milijonov funtov, bi se morala začeti leta 2015 in se končati leta 2018. Sprva je bila gradnja mostu deležna velike podpore. Konec leta 2014 je gradnjo odobril tudi takratni župan Londona, Boris Johnson in maja 2015 so bile objavljene prve podrobnejše skice.

Garden Bridge London
Garden Bridge; originalne skice projekta, last podjetja Heatherwick Studio

Tudi nadaljevanje leta 2015 in začetek leta 2016 sta kazala na svetlo prihodnost projekta. Neprofitna organizacija The Garden Bridge Project je uspela zbrati velik del potrebnih sredstev za financiranje mostu. Vendar pa se gradnja ni in ni začela. Konec leta 2016 je bilo očitno, da se projekt zašel v težave.

Letošnje leto je prineslo dokončne odgovore na ponavljajoča vprašanja o stanju projekta. Že pred meseci je novi župan Londona, Sadiq Khan, sporočil, da bo zaustavil zbiranje sredstev za realizacijo projekta, čemur je v sredini avgusta sledilo enako sporočilo s strani neprofitne organizacije The Garden Bridge Project.

Išče se krivec

Zakaj ne bo prišlo do realizacije projekta je v zadnjem času nadomestilo drugo vprašanje – kam za vraga je izginilo 37 milijonov funtov sredstev, ki so bili namenjeni realizaciji prve stopnje gradnje mostu? Kako so lahko izginili milijoni, hkrati pa bodo prebivalci ostali brez mostu?

Trenutno se torej išče krivec, ki je precejšen del davkoplačevalskega denarja namenil projektu, ki očitno ne bo nikoli realiziran. Mediji so na piko vzeli predvsem prejšnjega londonskega župana, Borisa Johnsona, ki je lani napredoval na položaj Ministra za zunanje zadeve.

Kritika se je seveda razširila na praktično celotno politično smetano Anglije, ki ji vse več ljudi očita zanemarjanje revnejših predelov Londona in drugih angleških krajev. Ne gre namreč spregledati dejstva, da so nekateri okoliški deli Londona skoraj odsekani od središča, do katerega vodijo neustrezne povezave javnega prometa.

Kljub celotni situaciji in žalostnemu zaključku pa ne smemo zanemariti inovativnosti, ki je bila pokazana pri zasnovi mostu Garden Bridge. Najbrž je le vprašanje časa preden se bo ideja zelenega mostu realizirala v katerem drugem svetovnem mestu in znova spremenila prihodnost arhitekture.

KOMENTIRAJTE