LETOS PODARITE KNJIGO O ZGODOVINI ARHITEKTURE

0
1250
ogledov
Knjige: Zgodovina arhitekture

Imate v svoji bližini nekoga, ki ga že dolgo zanima arhitektura in se navdušuje nad zanimivimi stavbami? Letos mu podarite knjigo o zgodovini arhitekture! V nadaljevanju si oglejte nekaj najboljših angleških knjig o zgodovini arhitekture, ki bodo brez dvoma navdušile tudi najbolj zahtevne bralce.

Architecture: A Visual History

Architecture-A Visual HistoryPovsem nova knjiga o zgodovini arhitekture, Architecture: A Visual History, je izšla letos poleti. Njen avtor, Jonathan Glancey, na zanimiv način predstavi razvoj arhitekture, vse od časa antičnih civilizacij do danes. V knjigi se nahaja veliko število čudovitih slik, ki prikazujejo zanimive zgradbe in tudi najbolj zanimive podrobnosti, ki jih ne bi smeli spogledati.

Platnice: Trde
Število strani: 416
Cena: 22,33 €

World Architecture: The Masterworks

World Architecture: The Masterworks Zgodovina arhitekture je v knjigi World Architecture: The Masterworks predstavljena skozi več kot 350 fotografij, med katerimi se nahajajo tudi predstavitve več kot 2.000 let starih arhitekturnih presežkov. Avtor Will Pryce na svojevrsten način predstavi različne stavbe, ki jih opisuje s pomočjo foto-esejev.

Platnice: Trde
Število strani: 320
Cena: 29,99 €

Understanding Architecture

Understanding Architecture Že tretja izdaja knjige Understanding Architecture: Its Elements, History, and Meaning se ponaša s številnimi izboljšavami. V preteklosti sta se avtorja Leland M. Roth in Amanda C. Roth Clark osredotočila predvsem na zgodovino arhitekture zahodne civilizacije, kar pa sta v tretji izdaji spremenila.

Knjigo sta obogatila s podrobnimi eseji o zgodovini arhitekture drugih civilizacij, pri čemer sta omenila tako zgodovino Japonske, kot Islamske in tudi Afriške arhitekture ter se dotaknila tudi zgodovine arhitekture Združenih držav Amerike. V knjigi je več kot 650 črno-belih slik, med katerimi so številne skice, ki podrobno prikazujejo, kako so izgledale nekatere največje arhitekturne stvaritve v naši zgodovini.

Platnice: Mehke
Število strani: 816
Cena: 65,99 €

World Architecture : A Cross-Cultural History

World ArchitectureKnjiga World Architecture: A Cross-Cultural History je še posebno primerna za študente arhitekture. Avtorja Richard Ingersoll in Spiro Kostof sta bogato zgodovino arhitekture predstavila tako, da sta se osredotočila na manjše število najbolj značilnih zgradb iz določenega obdobja in preko njih naslikala ključne značilnosti, ki so prevladovale v določenem obdobju arhitekturnega ustvarjanja. Poleg podrobnih opisov sta dodala še številne poudarke, časovnice in tabele, s katerimi si je številne zgodovinske podatke še lažje zapomniti.

Platnice: Mehke
Število strani: 832
Cena: 111,74 €

A Global History of Architecture

A global history of ArchitectureTretja, še izboljšana izdaja knjige A Global History of Architecture, ki je izšla letos pomladi, se ponaša s še bolj obsežnim slikovnim gradivom, ilustracijami in načrti, ki jih ni mogoče najti nikjer drugje. V knjigi so podrobno opisane arhitekturne posebnosti najrazličnejših časovnih obdobji, s prvimi primerki iz časa 3.500 let pred našim štetjem.

Knjiga je plod sodelovanje več avtorjev, Francisa D. K. Chinga, Marka M. Jarzombeka in Vikramaditya Prakasha ter je med bralci priljubljena predvsem zaradi zanimivih razprav in natančnih skic, ki so razlog, da se ta knjiga močno oddaljuje od suhoparnega zgodovinskega pregleda arhitekture.

Platnice: Trde
Število strani: 864
Cena: 113,70€

Prijava-na-novice

KOMENTIRAJTE