ZANIMIVE KNJIGE O KRAJINSKI ARHITEKTURI

0
377
ogledov

Krajinska arhitektura je izjemno obširno področje, za obvladanje katerega so potrebna mnoga znanja. A kljub temu so krajinski arhitekti vse prevečkrat v ozadju – tako kar se tiče njihove prepoznavnosti, kot tudi dostopnosti literature na to temo. Zato si v nadaljevanju oglejte zanimive knjige o krajinski arhitekturi, ki se tematiki približajo nekoliko drugače.

Course of Landscape Architecture

Course of Landscape ArchitectureAvtorja Christophe Girot in Philip Ursprung sta v knjigi z naslovom Course of Landscape Architecture: “A History of our Designs on the Natural World, from Prehistory to the Present” zajela obsežno zgodovino povezanosti arhitekturnih čudes in narave ter tako na zanimiv način predstavila svoj pogled na krajinsko arhitekturo. Vključila sta kratke eseje o posameznih tematikah ter jih dopolnila z dodelanimi skicami in fotografijami.

Platnice: Trde
Št. strani: 352
Cena: 56,10 € 35,88 €

30:30 Landscape Architecture

30-30 Landscape ArchitectureZanimiva knjiga, 30:30 Landscape Architecture, v svoji notranjosti skriva mnenja 30-ih najbolj priznanih krajinskih arhitektov, ki pregledujejo dela 30-ih najbolj zanimivih arhitektov v vzponu. Gre za unikatno delo, saj krajinski arhitekti odprejo svoj um in delijo svoja mnenja o različnih tematikah – od izzivov, s katerimi se srečujejo pri svojem delu, do načinov, na katere iščejo ideje za aktualne projekte.

Platnice: Trde
Št. strani: 320
Cena: 59,95 € 39,78 €

Visual Communication for Landscape Architecture

Visual Communication for Landscape ArchitectureŠe ena nekoliko neobičajna knjiga, Visual Communication for Landscape Architecture, se osredotoča na veščino, ki bi jo morali osvojiti vsi arhitekti, a se je pogosto preprosto nimajo možnosti naučiti –vizualno komunikacijo. Primerna predstavitev lastne ideje in zasnove je pogosto ključna za zmago na natečaju ali za sklenitev posla. V tej knjigi boste našli primere in nasvete za izdelavo primerne predstavitve in lastnega portfolia.

Platnice: Mehke
Št. strani: 208
Cena: 28,99 € 25,93 €

Theory in Landscape Architecture: A Reader

Theory in Landscape ArchitectureKnjiga, ki so jo avtorji opisali kot edini nujno potrebni pripomoček za študente in profesionalce iz področja krajinske arhitekture, Theory in Landscape Architecture: A Reader, v svoji notranjosti skriva vso najnujnejšo arhitekturno teorijo zadnjih 50-ih let. Gre za zanimivo mešanico različnih znanj in podatkov, ki omogočajo boljše prepoznavanje lastnosti terena na katerem dela krajinski arhitekt.

Platnice: Mehke
Št. strani: 280
Cena: 28,35 € 24,76 €

Drawing for Landscape Architecture: Sketch to Screen to Site

Drawing for Landscape ArchitectureŠe ena zanimiva knjiga o krajinski arhitekturi, ki se osredotoča na kombinacijo obvladanja krajinske arhitekture in primerne predstavitve idej, je knjiga Drawing for Landscape Architecture: Sketch to Screen to Site. V njej avtor Edward Hutchison opisuje pomembnost »videnja z roko«, kot je veščino poimenoval sam, oziroma kombinacije risanja skic in njihovega prenosa v moderna računalniška orodja, kot je CAD.

Platnice: Mehke
Št. strani: 240
Cena: 26,99€ 22,56 €

Arhinet Prijava

KOMENTIRAJTE