AKTUALNI ARHITEKTURNI NATEČAJI IN TEKMOVANJA

0
473
ogledov
Aktualni arhitekturni natečaji in tekmovanja

Mesec januar prinaša kar nekaj zanimivih dogodkov na področju arhitekture, manjkalo pa ne bo niti arhitekturnih natečajev in tekmovanj, ki bodo brez dvoma prinesli marsikateri odmeven in nenavaden projekt. Bolj zanimivi arhitekturni natečaji in tekmovanja pa so zapisani v nadaljevanju.

ART PRISON

Enega izmed bolj nenavadnih arhitekturnih natečajev razpisuje spletna stran Young Architects Competitions. Gre za zanimiv projekt prenove starega, zapuščenega zapora, ki se nahaja na osamljenem Italijanskem otoku Favignana, v moderen umetnostni muzej.

Na natečaju lahko sodelujejo ekipe arhitektov iz celega sveta, v kateri pa mora biti vsaj en član mlajši od 35 let. Prijave so odprte od ponedeljka, 15.1.2018. Zmagovalec bo prejel nagrado v vrednosti 10.000 € in precejšnjo prepoznavnost. Podobnih nagrad bodo deležni tudi bolj opazni finalisti.

ARCHI GRAPHIC ARTS 5

Do začetka marca pa se lahko na zanimivo mednarodno tekmovanje Archi Graphic Arts 5 prijavite tisti, ki imate žilico za risanje arhitekturnih skic. Prijava na tekmovanje je brezplačna, sodelujete pa lahko izključno s skicami, narisanimi na roke, brez uporabe kakršnekoli računalniške tehnologije.

Tekmovanje organizira ruska arhitekturna stran Archplatforma.ru, v sodelovanju z berlinskim Muzejem za arhitekturno risanje. Tekmovanje je razdeljeno na štiri kategorije:

  • Risbe iz narave,
  • Fantazijska arhitektura,
  • Projektno risanje ter
  • Moskva: Utrip mesta.

Več informacij lahko najdete na uradni spletni strani tekmovanja, a je ta v ruskem jeziku. Podrobnejši povzetek tekmovanja v angleškem jeziku, z vsemi najpomembnejšimi povezavami, je objavila stran ArchDaily, tukaj.

AVERY REVIEW ESSAY PRIZE

Če imate poleg odličnega znanja arhitekture tudi dobro znanje angleškega jezika in vas veseli pisanje oziroma podajanje svojega mnenja, bi se morali preizkusiti na tekmovanju Avery Review Essay Prize. Nanj se lahko prijavite do konca januarja, oddati pa boste morali esej, dolg med 2.500 in 3.500 besedami.

Osrednja tema eseja naj bo arhitektura, vendar v kakršnikoli obliki in predstavljena iz lastnega zornega kota. Na tekmovanje se lahko prijavijo vsi študenti diplomskega in magistrskega študija ter tisti, ki so študij dokončali pred kratkim. Zadošča, da je bil v študiju en arhitekturni predmet.

YTAA RAZPIS ZA DIPLOMSKE PROJEKTE

Še eno aktualno arhitekturno tekmovanje, ki pa je namenjeno izključno študentom arhitekture, je razpis YTAA za diplomske projekte. Na tem tekmovanju lahko sodelujejo vsi tisti, ki so v času med 1.8.2016 in 31.12.2017 izdelali zanimiv diplomski projekt, vendar pa morajo projekt na tekmovanje prijaviti šole in ne študenti sami.

Prijava je mogoča vse do 22. februarja 2018. Več informacij o samem tekmovanju in nagradah za prva mesta si lahko preberete na tej povezavi.

Razpis YTAA za diplomske projekte

PRIX VERSAILLES

Do konca januarja pa je še čas za prijavo na tekmovanje PRIX VERSAILLES, na katerega se lahko prijavijo vsi arhitekturni projekti povezani z oblikovanjem in gradnjo velikih komercialnih stavb, tako z vidika njihove zunanjosti, kot notranjosti. Kot običajno bodo razpisane štiri kategorije: Trgovine, Trgovski centri, Hoteli in Restavracije.

Več informacij o poteku tekmovanja in natančnejša navodila za sodelujoče si lahko ogledate tukaj.

AZ AWARDS

Za vse projekte, ki so bili dokončani v letu 2017, pa lahko prejmete tudi prestižno nagrado AZ Award. Prijave na tekmovanje so odprte od začetka januarja in bodo možne vse do 20. februarja 2018. Kot običajno je tudi letos razpisanih kar nekaj različnih kategorij, sodelujejo pa lahko tako arhitekti, krajinski arhitekti, arhitekturni biroji, kot tudi študenti arhitekturnih in oblikovalskih smeri.

Več informacij boste našli na tej povezavi.

AKTUALNI NATEČAJI IN TEKMOVANJA

Več aktualnih arhitekturnih tekmovanj, na katerih lahko sodelujejo arhitekturna podjetja in študenti arhitekture iz celega sveta, si lahko ogledate na strani Competitions.

Očitno pa se nam v letu 2018 tudi v Sloveniji obeta nekaj več zanimivega dogajanja na področju arhitekturnih natečajev. Na spletni strani ZAPS so že pred časom objavili napoved za tri arhitekturne natečaje, ki naj bi bili objavljeni še pred koncem januarja. Ogledate si jih lahko na tej povezavi.

Bi želeli več tekšnih vsebin? Prijavite se na naše e-novice!

Arhinet Prijava

KOMENTIRAJTE