ŠEST TOP APLIKACIJ ZA ARHITEKTE

0
601
ogledov
Top šest aplikacij za arhitekte

Mobilni telefoni in tablice so vedno bolj priljubljeni pripomočki in nič čudnega ni, da po njih vse pogosteje posegajo tudi arhitekti. Preverite, katerih šest top aplikacij za arhitekte priporočajo svetovno znani arhitekti, saj so prepričani, da boste lahko z njihovo pomočjo še povečali svojo učinkovitost!

AutoCAD 360

Program CAD je za mnoge arhitekte eno izmed osnovnih orodji, brez katerih si le s težavo predstavljajo opravljanje svojega dela. Odlično je, če lahko svoje delo odnesejo s seboj tudi, ko se odpravijo na teren – na sestanek ali na pregled napredka dela – in to kar na svojem mobilnem telefonu.

Aplikacija AutoCAD 360 ponuja preprost pregled nad določenim projektov, vključitev in povezovanje drugih sodelavcev, ki jim lahko pošiljate spremenjene in dodelane načrte ter spremljate njihove komentarje in predloge. Seveda lahko vse spremembe, ki jih storite na terenu, nato uredite na računalniku, ko se vrnete v pisarno.

Aplikacija je plačljiva, vendar lahko uveljavljate enomesečni brezplačni preizkus. Uporabljate jo lahko na operacijskih sistemih Android in iOS.

 

Sun Seeker

Aplikacija Sun Seeker
Aplikacija Sun Seeker

Nekoliko neobičajna aplikacija, ki pa bi lahko močno olajšala delo marsikaterega arhitekta, je aplikacija Sun Seeker. Ta deluje tako, da vam zagotovi popolne podatke o tem, kako bo na vaš novi arhitekturni projekt padala sončna svetloba. Omogoča vam, da si pogledate padanje sončne svetlobe ob različnih delih dneva ter pridobite dodelane 3D sheme gibanja sonca.

Aplikacija Sun Seeker je na voljo tako za Android (cena 7,99 €) kot iOS operacijske sisteme (9,99 $).

Slack

Slack je ena od mnogih aplikacij, ki so zasnovane za izboljšanje produktivnosti in komunikacije znotraj projektov, ki zahtevajo veliko število udeležencev. Čeprav aplikacija močno spominja na mnoge druge aplikacije za skupinske pogovore, ima nekatere prednosti, ki bi lahko ključno izboljšali komunikacijo med sodelavci pri ustvarjanju arhitekturnega projekta.

Prednost pogovorov v aplikaciji Slack je možnost iskanja po ključnih besedah, kar omogoča, da boste tudi v poplavi sporočil brez težav našli tematiko, ki vas zanima. Poleg tega plačljiva različica aplikacije omogoča, da ima vsak udeleženec pogovora dovolj prostora za nalaganje različnih slikovnih in drugih dokumentov.

Aplikacija je na voljo za Windows, Android in iOS operacijske sisteme.

Magicplan

Aplikacija Magicplan
Aplikacija Magicplan.

Aplikacija Magicplan pa so brez dvoma sanje vsake osebe, ki se ukvarja s prenavljanjem ali opremljanjem notranjih prostorov. S pomočjo te aplikacij boste lahko povsem preprosto izrisali načrt prostora oziroma sestavili tloris celotne hiše – vse kar boste morali storiti je, da boste po prostoru hodili z mobilnim telefonom in slikali kote ter stene prostora.

Aplikacija je na voljo za iOS in Android sisteme. Preizkusite jo lahko v brezplačni različici ali se odločite za katerega od plačljivih uporabniških računov.

Autodesk Formit

Še ena aplikacija, primerna tako za iOS sisteme, namenjena skiciranju in predstavitvi skic na terenu, je Autodesk Formit. Aplikacija se ponaša z zelo pregledno in precej preprosto uporabniško zasnovo, ki uporabnikom omogoča, da se nanjo hitro navadijo in jo osvojijo do te mere, da močno zmanjša čas, ki bi ga sicer porabili za zasnovo projekta.

Velika prednost aplikacije je tudi to, da se konstantno razvija in da njeni razvijalci strmijo v prihodnost. Zaradi tega je ta aplikacija zagotovo odlična ideja za vse arhitekte. Na voljo sta brezplačna in plačljiva (pro) različica.

MyPantone

MyPantone aplikacija.
MyPantone aplikacija.

Še ena aplikacija, nad katero bodo navdušeni tako arhitekti, kot notranji oblikovalci in vsi, ki sami razmišljate o prenovi ali obnovi stanovanja, pisarne ali drugega prostora, je MyPantone. Aplikacija namreč ponuja dostop do zares izjemno obsežnega kataloga barv, v katerem se nahaja več kot 13.000 barv, ki so del Pantone kataloga.

Aplikacija vam bo olajšala izbiranje barv in preverjanje tega, kako se določena barva poda prostoru, da ne boste izgubljali časa v trgovinah, ko se bo potrebno odločiti za barvo, ki jo želite kupiti. Na voljo je za Android in iOS telefone.

KOMENTIRAJTE