IZBRANE KNJIGE O ARHITEKTURI STAREGA EGIPTA

0
523
ogledov
Knjige o arhitekturi starega Egipta

Arhitektura starega Egipta je že od nekdaj ena izmed najbolj priljubljenih tematik, tako med arheologi, kot med ljubitelji teorij zarote in nadnaravnega, ne zaostaja pa niti splošna populacija. Ravno zaradi tega ni čudno, da je bilo napisanih kar precej knjig o starem Egiptu in umetnosti tega obdobja. Preverite izbrane knjige o arhitekturi starega Egipta!

The Architecture of Ancient Egypt

Knjiga s polnim naslovom The Architecture of Ancient Egypt: In Which the Columns Are Arranged in Orders and the Temples Classified, with Remarks on the Early Progress of Architecture, Etc, predstavlja zelo zanimivo delo o egipčanski arhitekturi, ki je prvič nastalo že proti koncu 19. stoletja. Od takrat je bila knjiga redno ponatisnjena, a so v njeni notranjosti ohrani izgled prvotne različice.

Ta knjiga predstavlja eno izmed najbolj osnovnih in izredno dobo poznanih del o egipčanski arhitekturi. Zadnja različica je bila natisnjena leta 2017 in vsebuje celo vrsto zanimivih informacij o arhitekture te antične civilizacije.

Platnice: Mehke
Št. strani: 188
Cena: 15,29 €

Complete Temples of Ancient Egypt

Complete Temples of Ancient Egypt
Knjiga Complete Temples of Ancient Egypt.

Knjiga Complete Temples of Ancient Egypt vsebuje opise najbolj impresivnih in veličastnih templjev, kar jih je kdaj poznal svet. Nobena skrivnost ni, da so bili Egipčani zelo naklonjeni ideji posmrtnega življenja in do so poznali številna božanstva, ki so jim z veseljem gradili najrazličnejše templje. Ravno ti ponujajo odličen vpogled v razvoj egipčanske arhitekture skozi stoletja.

Knjiga je delo avtorja Richarda Wilkinsona, ki se s pisanjem zgodovinskih knjig ukvarja že več desetletji in je napisal kar nekaj odličnih knjig o starih Egipčanih ter o drugih zanimivih obdobjih našega sveta.

Platnice: Mehke
Št. strani: 256 strani
Cena: 23,70 € 19,19 €

The Sacred Mysteries of Egypt

Knjiga The Sacred Mysteries of Egypt: The Flowering of an Ancient Civilisation je delo nemškega avtorja Franka Teichmanna, radovednega zgodovinarja, ki se že več kot 40 let ukvarja z raziskovanjem in preučevanjem starega Egipta.

V tej knjigi boste našli številne ilustracije in mnoge podatke, ki bodo spremenili vaše dosedanje prepričanje o življenju v starem Egiptu. Čeprav osrednja tema te knjige ni le egipčanska arhitektura, temveč verovanje in prepričanja Egipčanov na splošno, predstavlja odličen pripomoček za boljše razumevanje življenja in smrti v Egiptu.

Platnice: Trde
Št. strani: 304
Cena: 60,49 € 49,47 €

Ancient Egypt: All That Matters

Ancient Egypt
Knjiga Ancient Egypt.

Bolj splošna knjiga, z naslov Ancient Egypt: All That Matters, je delo priznanega egiptologa, Barryja J. Kempa. V priljubljeni knjigi so zajete teme, kot je vsakodnevno življenje v starem Egiptu, suženjstvo in vsakodnevno delo ter tudi pregled arhitekture in umetnosti te antične civilizacije.

Avtor si je zadal nalogo, da bo v tej knjigi razložil izredni uspeh starega Egipta, civilizacije, ki je preživela neizmerno dolgo obdobje in o kateri se še danes govori o presežkih. Gre za odličen pregled osnovnih informacij o življenju Egipčanov, kar predstavlja zelo dobro podlago za začetek raziskovanja te tematike.

Platnice: Mehke
Št. strani: 160
Cena: 11,90 € 8,65 €

Sacred Sites of Ancient Egypt

Sacred Sites of Ancient Egypt
Knjiga Sacred Sites of Ancient Egypt.

Ilustriran vodič po grobnicah, piramidah in templjih starega Egipta je brez dvoma osnovni pripomoček za vse, ki bi želeli pridobiti več informacij o arhitekturi te antične civilizacije. V notranjosti knjige Sacred Sites of Ancient Egypt boste našli podrobne fotografije, opise in načrte najbolj slovitih arhitekturnih presežkov Egipčanov.

Knjiga je definitivno prava izbira za vse, ki jih zanimajo slavni pogrebni kompleksi, neverjetni templji in veličastne grobnice, kot je, na primer, veličastna grobnica slavnega Tutankamona!

Platnice: Mehke
Št. strani: 256 strani
Cena: 11,08 €

The Secret of the Great Pyramid

The Secret of the Great Pyramid
Knjiga The Secret of the Great Pyramid.

Zagotovo je Velika piramida tista arhitekturna posebnost starega Egipta, ki je bila skozi čas deležna največjega občudovanja in najbolj obsežnih raziskovanj. Zato ni čudno, da je bilo skozi čas napisanih kar precej knjig o skrivnostih, ki jih skriva v svoji notranjosti. Ena od tovrstnih knjig je tudi The Secret of the Great Pyramid: How One Man’s Obsession Led to the Solution of Ancient Egypt’s Greatest Mystery, ki je izšla leta 2014.

V notranjosti te knjige boste našli podrobno zgodbo o ponovnem odkritju in prvih raziskovanjih Velike piramide, vključno s teorijami o tem, kako je piramida nastajala, kako so se Egipčani lotili zahtevnih geometrijskih izračunov in tudi mnenja o največjih skrivnostih, ki že leta spodbujajo velike teorije zarote.

Platnice: Mehke
Št. strani: 240 strani
Cena: 17,60 € 13,47 €

Imhotep Today: Egyptianizing Architecture

Imhotep Today
Knjiga Imhotep Today.

Veliko navdušenje nad egipčansko arhitekturo pa se je skozi stoletja »preselilo« tudi v sodobnejše arhitekturne presežke. Marsikateri element iz starega Egipta se je pojavil tudi v arhitekturi drugih afriških in marsikaterih evropskih držav.

Avtor Jean Marcel Humbert se je podal na odkrivanje elementov egipčanske arhitekture, ki so bili uporabljeni v modernejši arhitekturi različnih delov sveta. V knjigi Imhotep Today: Egyptianizing Architecture se poleg pregleda novejših arhitekturnih primerkov sprašuje tudi, zakaj so Egipčani sploh izbirali določene oblike in kje so črpali navdih za njih.

Platnice: Mehke
Št. strani: 340 strani
Cena: 39,10 € 37,53 €

KOMENTIRAJTE